tiistai 4. marraskuuta 2008

Topi muutti talliimme

Toperi Ducati alias Topi muutti tallimme asukkaaksi sunnuntaina 2.11. Topi on Durandon kesällä syntynyt orivarsa, jonka emä on KWPN-tamma Lucarla. Durandon molemmat pojat ovat nyt sitten kotona. Topi ja Tomppa asustelevat vierekkäisissä karsinoissa kuin kaksi marjaa.

Topissa on paljon samaa kuin isässään. Se on rauhallinen, määrätietoinen ja rohkea. Se on perinyt isänsä kauniin ja ilmeikkään pään. Väriltään Topi on ”valitettavan” tavallinen rautias, mutta onneksi Topista sentään näyttäisi tulevan maksanrautias. Topi myös liikkuu oikein hyvin.

Se että tässä yhteydessä Topista ei ole kuvaa, on tietoinen valinta. Topi näyttää lämpimässä talviturkissaan lähinnä kaukaasian paimenkoiralta tai laamalta. Se on muutenkin aika hankalassa kasvuvaiheessa, joten jätän kuvaamisen suosiolla suotuisampaan ajankohtaan.

Sain tänään kuulla, että ainakin Tompalla ja miksei Topillakin olisi mahdollisuus päästä Oldenburg -r-kantakirjaan. Tämä asia täytyy selvittää, sillä silloin Tomppa pääsee esim. Kyvyt esiin -tilaisuuksiin. Näyttäisin Tomppaa muutoinkin mielelläni asiantuntijoille, sillä pidän sitä edelleen parhaana kasvattinani. Oma arvioni on, että Tomppa yltäisi ykköseen, jos se arvioitaisiin. Sillä on enoaan Reiskaa huomattavasti parempi tyyppi ja se on liikkeiltään myös parempi.

Ei kommentteja: