maanantai 24. marraskuuta 2008

Piia Pantsu Huittisissa


Mielestäni oli todella hienoa, että Piia Pantsun kaltainen ratsastajastara saatiin tänne Huittisten takahikiälle (Pantsua itseään lainaten) valmentamaan. Oikeasti. Kiitos kuuluu omalla kotiseuralleni Varsalle sekä tietenkin K&K-tallin väelle. Hieno homma!

Olin itse eilen sunnuntaina seuraamassa vain yhden ryhmän, jossa hyppäsi Pirkko pilottinaan serkkuni Tepa. Vaikka en hirmuisesti tästä esteratsastustouhusta ymmärräkään, on helppo seurata estevalmennusta, jossa valmentajan ohjeet pätevät yhtä hyvin myös kouluratsastukseen: suussa ei saa roikkua, jalat kiinni hevosen kylkiin, hevosella oltava luontainen eteenpäinpyrkimys ja jos sellainen puuttuu, se hankitaan keinolla millä hyvänsä, joitakin esimerkkejä mainitakseni.

Piian valmennuksesta näkyi erityisesti se, että hän ratsastaa paljon nuoria hevosia. Piialla olikin hyvä ote näihin nuoriin estehevosen alkuihin (toki Pirkko ei sellainen ole, mutta kumminkin). Valmennuksessa oli tekemisen meininki: nuori hevonen pistetään suorittamaan tehtävä halusi se sitä tai ei. Johtajuus on aina oltava ratsastajalla, näinhän se on.

Etenkin porttiharjoitus teki Pirkko-tammalle hyvää, sillä Pirkko ei ole moista kapistusta eläessään nähnyt saati hypännyt. Nuo pelkät puomitkin ovat olleet riittävän vaikeita ylitettäväksi. Mutta niin vaan kävi, että Pirkkokin pääsi portin yli ja Tepa pysyi kuin pysyikin kyydissä.

Ei kommentteja: