lauantai 28. helmikuuta 2009

Oripäivät 2009: leipää ja sirkushuveja

Hevosurheilu-lehti uutisoi 27.2.2009 perjantai-numerossaan, että saksassa asuva Jonathan Silfver on kouluhevosten koeratsastaja tämän vuoden oripäivillä. Jos Hevostalli.netin arvoisiin keskustelijoihin on luottaminen, saadaan tänä vuonna oripäiville oikeaa koko kansan viihdettä. Nimimerkki Paali kirjoittaa näin:

"[Jonathan] Silfver on HU:n mukaan ollut puolitoísta vuotta töissä Terhi Stegarsilla Saksassa. Suomessa kisasi vähän kenttää, mutta eipä taida olla ainuttakaan kansallista koulustarttia. Erikoinen valinta joka tapauksessa.

Ja kun sen joku mainitsee, niin oli jonkin aikaa jossain television päivächatissa juontajana."

Nyt on siis Hippoksessakin ymmärretty tosi-tv:n todellinen markkina-arvo; otetaan koeratsastajaksi tuttu tv-kasvo, ja Ypäjä-hallin katsomo on piukassa jos jonkin sortin heppa-tyttöä ja tätiratsastajaa.

Ensi vuonna idea kannattaa viedä vielä hieman pidemmälle. Big Brother alkanee taas ensi syksynä, joten laitetaan se BB-voittaja testaamaan nuoret kouluoriit. Julkisuus olisi takuuvarmaa. Saataisiin Maikkarin kuvausryhmäkin paikalle.

Siinä sitä sitten tulee todettua todellinen orien luonne: se hyväksytään, jonka selässä BB-voittaja pysyy kauiten. Tähän suuntaanhan se nytkin näyttää olevan menossa; pannaan kuskiksi sellainen hemmo, jonka päätä ei palella vaikka ohjaus ei toimi.

Kuka siitä nyt välittää, onko Joonas vai-mikä-se-nyt-oli kouluratsastaja, esteratsastaja, puskaratsastaja tai rodeoratsastaja. Pääasia on, ettei kuskina ole mitään nössökkä kouluratsastajatäti, jotka heittävät leikin kesken siinä vaiheessa, kun polle sanoo yhteistyösopimuksensa irti. Tänä vuonna oriit testataan hamaan loppuun saakka…

Kansa janoaa verta, hikeä ja kyyneleitä. Nyt hevoskansalla on mahdollisuus saada viihdettä koko rahan edestä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Taitaa vuoden 2010 oripäivillä olla taas teemana Jonathan Silfver, mutta tällä kertaa ei taida kukaan uskaltautua julkisesti ennakkoluulojaan huutelemaan, vaan tilanne taitaa olla päinvastoin - mennään katsomaan onko se oikeasti niin hyvä kuin sanotaan, ja teilataan jälkikäteen jos mahdollista. ;)