torstai 22. tammikuuta 2009

Seitsemän viikkoa oripäiviin

Seitsemän viikkoa oripäiviin. Reiskaa on valmisteltu koitokseen lokakuusta saakka enemmän ja vähemmän järjestelmällisesti: Reiska hyppää kerran viikossa tai kahdessa, pari kertaa kuussa sillä on ns. kehätreenit, tällä hetkellä ratsastusta on pari-kolme kertaa viikossa, kerran viikossa on juoksutusta vapaana hallissa ja muuten se painii aamusta iltaan kahden muun orikaverin kanssa (kesällinen ja 2-vuotias). Tässä Reiskan tämän hetkinen treeniohjelma pääpiirteittäin.

Hyppääminen kujassa sujuu oikein hyvin. Olen nostanut muutamana viimeisenä kertana okserin 120 cm:iin, joka ei tuota pojalle mitään vaikeuksia. Pikemminkin ongelmana on ylihyppääminen, jolle minä en ainakaan osaa tehdä mitään. Reiska hyppää rohkeasti ja erittäin varovainen.

Kehätreenit sujuvat myös hyvin, ja mieheni Villen kunto on kohentunut huomattavasti syksystä. Kyllä siinä saa pitkäkin mies pistää töppöstä toisen eteen, että ravi on tarpeeksi näyttävää.

Ratsastamista pitää harjoitella vielä runsaasti. Tosin, ratsastuskoehan on vain jalostusluvan saaville oreille, joten en tästä jaksa ihmeemmin stressata. Jos sellainen ihme kuitenkin tapahtuisi, Tepa esittänee Reiskalla kaikki mahdolliset ja mahdottomat kevätjuhlaliikkeet tuomarien iloksi :).

Tosiaan siinä seitsemässä viikossa pitäisi vielä pystyä tekemään vielä seuraavat asiat:

  • Saada Reiska toimimaan ratsastajan alla itsenäisesti,
  • harjoitella hyppäämistä vieraassa ympäristössä,
  • nyppiä rokkitukka,
  • hävittää kolmesenttinen talvikarva

Ei kommentteja: