keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Kyvyt esiin Huittisissa

Huittisten Kyvyt esiin -tilaisuus oli hyvin järjestetty ja aikataulukin pysyi raameissaan. Kiitokset siitä K&K-tallin väelle. Erityiskiitokset ansaitsee mielestäni myös Carl-Harry Frey, joka siirtyi lähes suoraan oripäivien suurkarkeloista arvioimaan tavistätien tavisvarsoja. Sehän on pakko tunnustaa, että oripäivien kandidaatit ovat pääosin käyneet läpi melkoisen seulan, joten tällaisissa Kyvyt esiin -tilaisuuksissa esiintyy melko harvoin samanlaisia säihkysääriä ja glamourikin on näistä zembaloista kaukana.

Frey teki joka tapauksessa vaikuttavaa työtä, Oripäivät-takki päällään. Hän arvio mielestäni varsoja erittäin järkevästi ja otti arvioissaan hyvin huomioon etenkin 2-vuotiaiden kohdalla, että kyse on vielä varsin kokemattomista lapsukaisista. Hänen kommenttinsa olivat pääosin positiivisia, sillä Frey halusi tuoda esiin jokaisen varsan vahvuudet. Kommentit olivat myös ohjaavia hevosten kouluttajille, mikä mielestäni on tällaisessa tilaisuudessa erinomainen asia. Jos jollekin varsalle oli sattunut ”se hankala päivä”, hän halusi viedä tilanteen kuitenkin loppuun koulutuksellisessa mielessä.

Oma varsani Reiska (Rhymester) selvisi tilaisuudesta varsin mallikkaasti huolimatta siitä, että tulimme tilaisuuteen myöhässä (miehen työpäivä venyi arvaamatta ja minä järkyssä mahataudissa). Reiska käyttäytyi hyvin vieraassa paikassa eikä aiheuttanut esittäjälleen suurempia vaikeuksia. Reiskan hyppysuoritusta Frey arvio jokseenkin näin: Positiivinen ja yhteistyökykyinen varsa, jolla on hyvä tasapaino. Se on innokas, jopa liian innokas, mikä aiheuttaa sille ongelmia hyppytekniikkaan etujalkojen työskentelyyn ja selän käyttöön. Takaa se avaa erittäin hyvin. Se myös vaikuttaa varovaiselta.

Näillä mennään kohti seuraavaa koitosta 22.4., jolloin arvioidaan myös askellajit.

Ei kommentteja: