torstai 5. maaliskuuta 2009

Kaksi viikkoa oripäiviin

Tätiratsastaja käy tietenkin lukemassa päivittäin hevostalli.netin keskustelua tulevista oripäivistä. Sen verran täytyy kunnon ratsutädissä olla uteliaisuutta, tiedonjanoa ja myös masokismia, että voi sivistää itseään keskustelun suomilla tiedoilla.

Nimimerkki Dummisen kirjoittaa oripäivät VII -keskutelussa näin:

”Onhan se rankkaa mennä omalla mussulla oripäiville ja tulla siellä hylätyksi. Onhan se oma aina se yksi, paras ja kaunein, eikä muut ole mitään.

Mutta jos vuodesta toiseen tulee oriinsa kanssa hylätyksi, on syytä seistä peilin edessä ja kysyä, mitä voisin opetella itse, mitä pitäisi tehdä toisin, ettei näin enää kävisi.

Hyvää hevossilmää kun vaan ei ole kaikilla. Osa voi sitä kehittää, toisille sitä ei kehity kuitenkaan, vaikka harjoittelisi.”


Niinpä, sano tätiratsastaja Huittisista. Täältä sitä sitten kolmen viikon päästä voi lukea tuomareista, jotka eivät taaskaan mitään hyvän päälle ymmärtäneet.

Erityisesti askellajituomarit olivat niiiiin pihalla: ”tänään jännittynyt, ei liiku ylämäkeen”. Huomenna ei olisi ollut jännittänyt. Sitä paitsi, mikä tahansa elukka menee ylämäkeen kun viedään ylämäkeen, daaa...

Osansa tulee saamaan myös hypytyskujan henkilökunta, joka huitoi raipalla väärään aikaan ja väärässä paikassa. Olinhan toimittanut 70-sivuisen, kattavan ohjekirjan siitä, miten minun orini kanssa tulee estekujassa toimia missäkin tilanteessa. Sisälukutaidottomia hyypiöitä koko sakki!

Esteiden olisi pitänyt olla niitä sinivalkoisia punavalkoisten sijasta. Ja miten voi sanoa, ettei ole kapasiteettia, jos hevonen ei edes hyppää???

Se täytyy vielä eläinlääkäristä erikseen mainita, että oli todella kovakourainen ja ronski kaveri. Kukapa ei potkisi, jos palleja puristellaan kuin stressileluja konsanaan. Kyllä siinä saa itseään syyttää, jos kaviosta tulee.

Ja niin tätiratsastaja menee kolmen viikon päästä sen Dummisenkin mainitseman peilin luo:
-Kerro, kerro kuvastin, kenen ori on maassa kaunehin? Kuvastin vastaa: -tätiratsastajan ori on maassa kaunehin.

Tätiratsastaja palaa tyytyväisenä talliinsa ja tuo seuraavana vuonna oripäiville jonkun yhtä hienon orin.

Ei kommentteja: