maanantai 16. kesäkuuta 2008

Ensimmäinen startti tänä vuonna takana

Ensimmäiset kisat ovat nyt sitten tänä kesänä takana Durandon kanssa, enkä voi millään muotoa sanoa onnistuneesti. Maaliin kuitenkin selvisimme, juuri ja juuri. Olisi pitänyt älytä olla starttaamatta ”kengityshässäkän” takia, sillä Durando pääsi hädin tuskin liikkeelle kavioillaan kilpailuja edeltävänä iltana. Taisi joku viisas joskus sanoa, että ennen kisoja ei kannata hevosia kengittää. Viikko kengityksestä on sopivampi aika startata.

No oli niin tai näin, Durando hyytyi radalle aivan totaalisesti. Kunto ei vain yksinkertaisesti riittänyt. Keli oli sateiden jälkeen todella raskas, eikä lähes koko talven köpötelleen hevon fysiikka kestänyt. Viisas olisi jättänyt verryttelyn viiteen minuuttiin tai hankkinut hevoselleen räpylät, minä en. Näin oli näppylät tällä kertaa.

Mitäpä sitten lääkkeeksi uusia kilpailuja ajatellen? Kuntotreenit käyntiin, iso ravi pienemmäksi ja terävämmäksi, niin että polle jaksaa kauemmin. Siinä valkun ohjeistus, ja eikun toteuttamaan! Keskiviikkona onkin sitten taas treeningit Ypäjällä.

Ei kommentteja: