sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Päivityksiä

On vierähtänyt melkoinen tovi siitä, kun tätiratsastaja on saanut kirjoiteltua tänne mistään asiasta tai asian vierestä. Syitä siihen on olemassa monia, mutta suurin on ehkä se, että kun työ on kirjoittamista, ei sitä aina vapaa-aikanaan jaksa.


Tapahtumia on riittänyt viimepäiville aika paljon. Siksi yritän tehdä mahdollisimman tiivistetyn päivityksen:


  1. Pirjo on onnellisesti tiine oriista Hotline. Pirjo-tamma, kuten myös toinen oriilla astutettu tamma, tuli kantavaksi laakista, mikä kertonee oriin hyvästä sperman laadusta. Siittiöt kestävät hyvin kuljettelua ja säilyttävät liikkuvuutensa. Nyt sitten vain toivotaan, että Pirjo pitää alkion sisällään ja tiineys jatkuu muutenkin hyvin.

  1. Nuoriso eli orivarsat ja Reiska on viety laitumelle Korpilahdelle. Oikein alkaa tuntua kesälomalta, kun tallissa on neljä hevosta entisen kymmenen sijaan.

  1. Durando on edelleen hyvässä kunnossa. Olen aloittanut sillä laukanvaihtojen kanssa. Ruuna vaihtaakin jo molempiin suuntiin. Vaihdot eivät ole toki mitenkään valmiit mutta erittäin hyvällä alulla. Toiveissa on, että jospa tässä vielä kuukauden päivät niitä vääntäisi, niin voisi johonkin kisoihinkin lähteä. Ei tekemään vaihtoja, mutta johonkin helpompaan.

  1. Ja sitten se ikävin juttu: Ellu-koira jäi auton alle viime keskiviikkona. On ihme, että se on ylipäätään hengissä eikä sisäelinvaurioita tullut. Ellun lonkkamalja oli aika osissa ja suoliluu murtunut. Kiitos Veterin Hansun, joka leikkasi Ellua torstaina neljä tuntia, koira on nyt toipumassa.

Ei kommentteja: