perjantai 17. lokakuuta 2008

Risuja Ratsujalostusliitolle Kyvyt esiin -finaalin järjestelyistä

Mielestäni on käsittämätöntä, että eilen Fim Horse Show’ssa nähdyssä Kyvyt esiin -finaalissa esiintyi vain yksi 2-vuotias askellajifinalisti. Tämä ei ole hyvä asia katsojille, jotka ovat tulleet seuraamaan nuoria hevosia. Jos kilpailua mainostetaan kolmen finalistin kilpailuksi, on kilpailusta myös löydyttävä kolme finalistia. Eräs eilistä finaalia seuraamassa ollut ystäväni luonnehti finaalia täydelliseksi flopiksi ja tynkäkisaksi erilaisine viivytyksineen.

Kyvyt esiin -tynkäfinaali on lisäksi erittäin huono asia varsojen omistajille ja kasvattajille, joiden varsat sijoittuivat heti kolmen finaaliin valitun varsan jälkeen. Helsingissä Kyvyt esiin -finaalia on joka tapauksessa seuraamassa parisen tuhatta potentiaalista varsan ostajaa, joten varsan tuomiseen tällaiseen tilaisuuteen on kasvattajalla taloudellisia intressejä saadusta asiantuntija-arviosta puhumattakaan.

Oma varsani oli Ypäjän Kyvyt esiin -loppukilpailussa neljäs. Ja voin vain todeta, että Reiska olisi kiidätetty Helsinkiin hyvinkin pienellä varoitusajalla, jos tilaisuus sellaiseen vain olisi tullut. Jos Kyvyt esiin -finaaliin tulee poisjääntejä, on varsojen omistajien oikeusturvan mukaista, että seuraavilta sijaluvuilta nostetaan poisjääjien tilalle. RJL:ssa ei vain kukaan tunnu hoitavan tällaisia asioita.

Kun RJL on ottanut vastattavakseen Kyvyt esiin -tapahtuman, sen on kyettävä tekemään tapahtumasta sellainen, että myös ensi vuonna kasvattajat haluavat tuoda ja maksaa varsansa tilaisuuteen. On toki muistettava, että Kyvyt esiin -tapahtuma ei ole osallistujille ollenkaan ilmainen.

1 kommentti:

Aija kirjoitti...

Olipa mukava löytää Naamakirjan kautta blogisi. Laitoin tämän blogilistalleni, vaikken mä hevosista juurikaan mitään ymmärrä.