maanantai 11. elokuuta 2008

Kohti laatuarvostelua

Syyskuussa järjestettävään nuorten hevosten laatuarvosteluun alkaa olla tasan kuukausi aikaa. Primera Dama eli Pirkko valmistautuu koitokseen täyttä häkää. Koulupuoli on enemmän kuin kunnossa, mutta ne kolme estettä aiheuttavat sekä hevoselle että ratsastajalle vakavia mielenterveysongelmia.

Sääntöjen mukaan kouluhevosille tarkoitettuun laatuarvosteluun osallistuvan on hypättävä kolme 60-80 senttistä estettä. Vaatimus ei ole mikään suuren suuri eikä kouluhevosia laiteta mahdottoman tehtävän eteen. Pirkko on kuitenkin ilmaissut kantansa näihin kolmeenkin esteeseen varsin selkeästi. Sen mielestä kaikenlainen puomien yms. ylittely on aivan jonninjoutavaa toimintaa, joten Pirkon estekuski Maria Heikkilä on haasteellisen tehtävän edessä. Saapi nähdä millaista viimehetken kehitystä tässä vielä ehtii tapahtua.

Mutta palataan niihin positiivisiin asioihin: Pirkon koulutreenit sujuvat erinomaisesti, mikä on kouluhevoselle hjuva asia :). Tosin pientä takapakkia tuli kilpauralla, sillä joudun jättämään Pirkon kotiin Ylistaron kisoista. Syy: edeltävän viikon estetreeneistä kipeytynyt selkä. Näin voi käydä, jos esteradan kiertämisessä kestää vähemmän aikaa kuin Kovalaisen renkaan vaihdossa.

Pirkon kisailutreenit ovat seuraavan kerran Nuorten hevosten festivaalin yhteydessä pidettävissä harjoituskilpailuissa 4-vuotiaille. Jep, Pirkko on 5-vuotta mutta kuuluu kategoriaan varsoneet tammat.

Ei kommentteja: